Beeldende Therapie

Beeldende Therapie


Beeldende therapie is een therapievorm waarbij je werkt met verschillende materialen zoals klei, verf, pastel kleuren, zand, enz. Door creatief bezig te zijn met deze materialen krijg je een beter beeld van jezelf en je emoties. Dit is een non-verbale therapie waarbij je enkel door je creativiteit te uiten, het proces van verwerking in gang zet.

 

Beeldende therapie helpt je om negatieve ervaringen of een zware periode uit het verleden of het heden een plaats te geven en los te laten. Door los te laten maak je plaats voor nieuwe ervaringen. Het geeft je opnieuw vertrouwen in het leven. Volwassenen leren weer contact te maken met het kinderlijk enthousiasme.

 

Beeldende therapie is ook ideaal voor kinderen. Zij vinden hierin een uitlaatklep om zo hun angsten en verdriet te kunnen verwerken. Denk maar aan pestgedrag, het verlies van een familielid of een vriend, angst voor het donker, en zo veel meer. Het leert hen om opnieuw vertrouwen te hebben in het leven en zo hun natuurlijke spontaniteit te behouden.

Contact