Kunstzinnige Therapie

Wat houdt kunstzinnige therapie in?

Bij niet-verbale therapiesessies vertrekken we op ontdekking naar uw diepe zelf. Wij maken daarbij gebruik van materialen zoals klei, verf, pastelkrijt, zand enz. U laat uw verbeelding haar gang gaan en ontwikkelt een beter beeld van uzelf en uw emoties. Kunstzinnige therapie activeert het genezingsproces via de creativiteit en het gebruik van uw zintuigen.

Waartoe dient kunstzinnige therapie?

Kunstzinnige therapie helpt u om afstand te nemen van traumatiserende gebeurtenissen in uw verleden of heden. U materialiseert ze om ze te "zien” en te laten gaan. Dit soort therapie helpt u om opnieuw vertrouwen te hebben in het leven en plaats te maken voor nieuwe ervaringen. In deze creatieve momenten kunnen volwassenen opnieuw aansluiting vinden met hun innerlijk kind.

Ook voor kinderen kan kunstzinnige therapie helpen. Ze vinden er een manier om met hun angsten en verdriet om te gaan. Ik begeleid ze in een creatief proces waarin ze hun emoties de vrije gang laten gaan. Ze krijgen zo hulpmiddelen aangereikt om hen te helpen om te gaan met rouw, scheiding, een conflict op school of andere stresserende gebeurtenissen. Aanraken, voelen, boetseren of weven tijdens kunstzinnige therapie stimuleert hun vertrouwen in het leven en doet hun natuurlijke spontaneïteit weer naar boven komen.

Contact